请登录

登录后更精彩...
樓主: 黃窮醜

我的筍盤男友

金牌会员

唔知我係咪諗睇唔開,雖然我有關心武漢肺炎,但係可以極速冇痛苦,之後永恆怎樣,其實我ok。我都問下11、14和15有冇去邊、接觸過……,係開示等等我就冇問,因為時間短。個15知,佢有的話,會傳染俾我,所以我怕。我都冇解釋,但係佢應該好大可能像之前那個點極我都唔化既,會原諒我。

我都唔想寫那個武漢肺炎,不過我感到就像煙,我做咩都冇用。就係我一直都有我的無知無識,總係好多錯誤。

我唔知自己唔想俾14做,係咪錯誤,但問題係,那唔係我想要的,雖然我做唔到、唔識做……,但係我唔會咁做,因為咁樣既方法,對我唔好……。

金牌会员

自己假如有野既話,又驚驚,雖然好多野未爛曬,但係有些過了保家期、有些爛爛地(大約兩年就爛了)、有些係唔用得但未算爛……。我這個就像目睹d野爛爛爛,別我而去;唔爛的,我亦害怕,我別佢們而去,佢們唔知會點。

我雖然好驚怪物,但係我之前透過親但疏得知少少,我內心又有感,假如真的故態復萌,但因為我想開片,而停到的話,都算係咁了,就係就情況而感,係慘的,不論係咪害我和所有不淺,又或者點解太怎樣……,唔知係咪佛經得多,始終都係有慘的,但係唔關報應的話,我都感到慘。

金牌会员

就係之前我所遇的,做到那樣,我事前唔知,所以我害怕中蕉;14做係做,但係那唔係真係為人做野既做。
雖然11得個講、15之前確係惦、開示佢們我唔知唔識……,但係我認為,真係做野,係像真的要做到好,就係達到自己認為可以的程度,或者自己有不足,但係用心做野,因為有呢個心,所以會諗點樣盡量好,因此之前我咪告知,咁既價錢做到咁,雖然依家有錢賺,但係比一般盡心確係損耗更多,本黎唔使咁做,但係咁做覺得會好d,所以就咁做。除了知道要咁做、仲會咁做,真的使我感到,唔係咁做的,我接受唔到。運吉們告知,咁做的賺唔到大錢,所以冇咩人咁做,運吉們點做,我唔知,因為我都冇俾錢。

金牌会员

我都有怎樣口罩,但係我買唔落手,加上我個人認為。
其實個14亦算係咁,冇趁火打劫,我唔知係唔識,定係咩,佢又像好好,唔想我浪費錢。我想咁做,唔介意浪費錢,但係要再加好多錢,我覺得不合理了,因此明明之前我和11講係要做到咁,但依家唔同了。又唔同了的算,係差別到,我接受唔到。個14應該唔做都冇問題,佢唔想做,係我要佢做,不過係做11既版,佢既版,我太過怎樣。

金牌会员

那些唔知係咪心地好,所以比較大方,其實我係俾佢們開價,做到咁、合理、還可以我都ok。我之前遇到,確係冇下次。14算係好坦白,唔係事後,但係唔知係咪人人都處事心態都唔同,14認為那樣做就好,主要做5樣,3樣主要,這3個主要的,其中2樣有唔妥之處、1樣簡直稱冇做、其他2樣係買菜搭蔥,唔做就算了。我原黎需要冷靜期,臨期就像食懵了、洗腦了。我就像忘記了。我已經即時叫停了,冇想佢買了野,我唔做唔俾錢。我今次叫11都冇用,因為之前第一次我都感到,14做野既心態同講口既11唔同。我唔敢相信個11,不過佢口講得出,我認為的,有個11領導,對11比較好;14那樣,其他的跟14那樣做。14做到個款那樣,亦係一種慘,個11應該唔想搞到那樣既款,所以11唔做。

金牌会员

在這之前,我見開示,好像有些傷口,但係我唔知係累,又或者見佢好開心,我都止了。
今次,關於14自身的,我就亦了冇告知,但係運吉其中一個那樣,我就有告知。
我之前告知了很多很多俾親但疏,但係唔係幾好,我冇諗過會那樣,但我從來冇止到。

金牌会员

我有少少口事心非,唔知怎樣的,就係我一樣故態復萌。都言山險人可能更險,應該都有瀨過野。我覺得一些如11等等,好像用心做野的,又或者真的想幫助我的,雖然收錢,但係我就像唔識止。其實我唔應該同14講咁多,但係唔識止。
或者可能冇咩事,但有種唔係話好愛惜生命了,因為做人真的幾痛苦的,自己又唔識做,假如自己識做、做得用心d、做得多d、冇咩計較……,自己就虛耗了好多,而像勞而不獲,因此雖然就像口講講的11,但係冇jetso都應酬我,我又感,唔好咁好。好既唔好咁好;唔好既唔會好的了。

金牌会员

我內心,唔知有冇表現出黎,特別ok我認為好的,我本身很謝謝,所以佢們因此繼續好或更加好,但問題係,唔係人人都覺得和謝謝好,因此自己就像勞而少獲、勞而不獲……,甚至遇到冇所感,仲或者惡惡相向的,就係對既野會俾對既人。問題係世界唔知有冇變,我認為好對既並唔到,個14年紀都好大,應該大過11,佢既手機有個鈴聲,那歌詞使我感,假如渴望那樣的,得唔到,可能有些原故。假如一生都係渴望那樣的,但係得唔到,又係一種慘。

金牌会员

我應該都有好多渴望,但係得唔到。
假如一個人唔好,但識得辨別好或唔好,將唔好俾人,自己應該冇可能得到好的。
因為一個人好,唔係迫不得意,都唔想那樣,俾的都係想俾好的,有苦自己受,更識得辨別好或唔好,因此好好係一對,只想遠離唔好。
在吉凶中,難道亦像那樣?

金牌会员

在俾唔俾,吉凶就像冇相。俾好的,就吉;俾唔好的就凶。
問題係,人要得到吉,應該要要經過凶,怎樣對自己凶,包括點解得到少,但係想付出多,這係對己的凶。
人要得到凶,有個可能由吉轉凶,就係得到多了,就唔想付出咁多,吉從何來。

我係主張,假如自己可以的話,點解要咁樣咁樣對人,並唔係著相於吉凶。而係自己係否好,假如係好,係咪有了呢個分辯能力,都會鍾意好,鍾意好,就好好相待;反之點解渴望、其實就係唔好遇唔好,都又知道好既得唔到好的。

您需要登錄后才可以回帖 登錄 | 立即注册