请登录

登录后更精彩...
樓主: 黃窮醜

我的筍盤男友

金牌会员

不過我冇見過好多個有相由心生的。11既不足,有個太耐冇咩唔記得了,都唔知係唔係相由心生;有個係慈眉善目。冇了。我都唔知點解才係相由心生,或者一眼就感到,真的係好人?佛祖既相,係莊嚴。相由心生只限在人間?但人間唔多覺,因此我都唔知了。

金牌会员

唔係大受打擊和刺激,又或者發生咩事,而係自己做到冇?物太多,自己就自身難保,我都理唔到咁多,但係我應該之前冇愛惜之心等等,不然不會後悔,冇了一些物,又或者損了,所以我幾內疚。我都唔知點解會突然感到錯誤、後悔、內疚……,我一樣冇諗過我怎會那樣忍心。我所寫的,d人都唔知我up咩,仲有此post又故態復萌唔見了,但係我感到,所寫的都係物,我無保護到我的物,佢就遭受到唔知的,而消失了。縱使物消失了,但佢既靈性早已飛出黎,其實同人既靈運有些像,唔係消失了就唔見了,因此可以任意怎樣。冇人知你怎樣對待物,但係物有靈性感應到的,我係認為,假如我得的話,可以做、有做、要做……唔好做到那樣。

金牌会员

佢假如那樣做,做了咁耐,應該有好有唔好,但係在對物之心,係真的唔及11?而15唔係用口,感到唔知點解才係對物有心。好多野,心睇唔到,但係今回我早知唔使睇樣,但又唔知睇唔睇到心,但係更感到此物論。
有意志,唔知點,但係到目前為止我係正常,只係我又要思思,又要打字,我亂咁黎,同咪我既文筆在不知不覺搞到那樣。
愛物之心人皆應有之,因為那物對應自己。對人可扮、戲……,對物冇必要,因此更顯其真誠心。冇人時,若對物都扮、戲……,實冇咁既必要。因為久久,靈性飛。假如你唔好,使靈性都飛,就會越來越鍾意扮、戲……。飛走既靈性係因你鍾意扮、戲……,然後就會去唔鍾意扮、戲……的物身上,咁樣的就唔鍾意扮、戲……。這個係解說得出,點解咁多既唔同現象。出處於物。靈性係最真的。

金牌会员

真善美係靈性的。
靈性係一種有錢都買唔到。
無論你慘窮,都能有待物好之心。
靈性唔係使人富有於外,靈性怎樣於內,我又唔知。
或者有日,點解會咁,因為靈性。
靈氣應該唔會迫人,靈氣應該就係集合唔同物既個性。
就像屎,假如你都能善待屎,屎有靈性,屎都會香,又或者聞屎不嗅。
靈性就係變化無窮,能言係劫數、化身等等,但係靈性係特別靈和性,因此物具靈和性,係會飛的。
本黎有,都會飛,因此這亦係一世要有愛物為物之心。不定既野,最難捉,但係應該係最穩的。

金牌会员

好驚個武漢肺炎,已經有兩個本地人中招,

我好驚再爆發落去,我自己都中埋招

突然哩刻,我好怕死

金牌会员

唔知點解哩個非常時期,我身體好咗

以前我平均一個月感冒一次,咳,流鼻水,哈痴。

而家非常時期,居然冇感冒。乖

金牌会员

雖然我樣衰,但我都唔想日日帶撚住個口罩呀大佬

我之前仲入咗3枝粉底液,而家帶口罩,妝都唔Q化。

金牌会员

為咗慳3蚊巴士錢。
我到昨天為止,我日日收工都搭賭場巴。
又多大陸人。。
都好驚中咗招。。

但我暫時冇症狀。

所以而家就算天寒地凍,落雨,我都行路算。。
好陰公

金牌会员

澳門第10單。。。澳門人
67啦。。

好驚,我仲要返工,出街。。
第10宗戈個呀叔
26號唔舒服,昨天先睇醫生
應該哩10日傳染了人

本帖子中包含更多資源

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?立即注册

x

您需要登錄后才可以回帖 登錄 | 立即注册