请登录

登录后更精彩...

其實有冇人驚自己會中肺炎招

金牌会员

我知係哩到問,冇人答我。。

再咁爆落去,控制唔到。。

我怕自己變了受害者。。

我仲要返工,唔似得政府工,賭場停工。。

老世只係逼啲外勞,返工收工都要過關既外勞放返一星期假。。。下禮拜一返工

本地人照返工。

每日都好驚,唔知俾邊個傳染咗。
或者驚自己係B類人,隱形病症,冇症狀。

尤其是我啲家人自信心爆棚,防疫工作求撚其,擔心屋企人隱形病症再傳染我。。

我自己出街都怕,因為我每日搭既7士返工,收工搭賭場巴。。
驚俾大陸人傳染了。。

總之我好驚啦。。

金牌会员

https://www.facebook.com/hk.nextmedia/videos/2796629747071479/

佢咁講嘢真係實俾人針對。。

不過佢訂唔到口罩,我理解,而家咁既時勢。。比較難有
但係佢唔努力爭取定真係訂唔到先。。

佢仲叫人啦好帶,大佬,而家咁既時勢,唔帶好危險架。。

佢都係出少句聲。講嘢得罪人

金牌会员

其實香港人口好似多人過澳門
同埋訂唔到都有可能。
會唔會俾澳門特首搶曬

真係可能唔夠分。。。

但佢講既限罩令,都錯唔曬。
慳啲用囉。。

金牌会员

慳啲用,唔係叫人完全唔撚用

金牌会员

https://www.facebook.com/groups/ ... nk/630144404213453/

而家好多人讚賀一誠good job..

佢做事的確果斷,又會睇吓情況而定。。

我怨緊細個讀書唔叻,冇資格做政府文職。
如果唔係我都停緊工避病毒。。

不過警察,山頂醫生既政府工照返工

金牌会员

本黎冇做,但係11做中間人,14應該俾返我想要既版本,結果怎樣唔知,不過我既錢飛了好多出去,我望前後冇咩。
我得知14有新工要開,原黎那都係11既工,不過呢個時期係好像11留左俾我,假如唔的話,就冇了。就係我之前等了差不多一年幾了。
應該好快做曬,我今次對14,然後對15。

金牌会员

假如做出黎冇問題,又解決到我既問題,係應該謝謝11的,不過我因以上,我感到14可能唔開心於我,又11可能感到我好咩下。佢們之後應該唔想睬我了。
因為個11之後冇回覆我,所以我就告知14唔好買野先;之後14像以有新工要開,那樣吹我。我冇辦法再問11,本黎我告知,我應該叫唔到14那樣做,想放棄了,但係佢言等14入辦公室時問下,14應該去到時才知我拖住搵11救星。因為14認為11一仙都冇賺、又唔得閒,會睬我都傻。11好像一直都想幫我解決我既問題。有少少不厭其煩。我其實都唔知11既為人係點,但係對於陌生人而言,算係咁了。

金牌会员

佢之前言佢頭髮白了好多,假如因壓力、煩事……我就冇辦法,但係因頭髮水唔好的話,我自己試驗了應該有1年幾,我認為幾好,我本黎都想那可能會緩慢頭髮變白,使頭髮健康d,又非常便宜,自己又可以整到的,免費送俾11,不過冇對佢,就俾唔到佢。我之前順便亦拿了一表格打算俾佢,不過聽黎佢同開示等等一樣應該唔。
因為15就快退休,我本黎亦係趁有機會順便示範俾11和15睇,可以考慮做咩動作可能有好處。

金牌会员

我所寫既所有,對於陌生人只有關於錢債而已,不過唔知點解我感到有欠一些既人情。這應該唔係佢們生意既套路,因為靠我俾生意佢們,佢們應該早就唔得了。雖然我明白天道有公,自有償還,但係我唔係幾想欠,縱使我多少都有以不同形式俾返佢們,包括:講講、佢們應該有用,而我有,用唔著,或自己留返一些,都會在機緣下俾佢們,為的係唔想欠。

錢,我就係只願俾咁多,好多時候,佢們認為便宜,不過我認為係合理。這樣的就冇欠。不過佢們做好d、冇老點我、有告知、使我怎樣……,那樣就係認為係一種欠。

金牌会员

唔關佢事既,都會幫我的話,呢種就比較大欠。唔係咩都會幫,就像11、15、開示、運吉等等,有幫既事,亦有唔幫既事;有幫到既事;亦有幫唔到既事,但係陌生人唔係奉旨幫,唔幫才係道理。
我都唔想思思以上,個11都言我,諗得太多,或者因為我告知我點解質疑14咁樣做……,這樣會怎樣,雖然我明白唔明白。

我今世欠,今世唔還,下世都要還。點解我認為結怨唔好,因為怨怨相報,那樣下世好可能會遇到今世我唔想再見既結怨者,我想止。因此我既性格真係弊,假如係唔的,就真的化了,永恆冇下次。
係我覺得一些陌生人等等好好,咁欠了的話,下世有機會見,問題係凡係債,唔係咁好,始終都係要還的,睇咩形式。

您需要登錄后才可以回帖 登錄 | 立即注册