请登录

登录后更精彩...
樓主: 黃窮醜

其實有冇人驚自己會中肺炎招

金牌会员

newnew 發表於 2020-2-4 23:33
我同樓主應該冇野結欠等等,因為我都唔係寫樓主,不過樓主好多貼我都有睇過,確係能引發我既思思、寫寫等等 ...

你講得啱,我雖然窮,但我冇欠人債喎

唯一係欠我老豆老母生活費囉

還唔到架啦,食住問題,我又打HEA工唔上進

金牌会员

屌,睇啲人傳嚟傳去啲片,,

又有白車車啲突然暈到既人。
海濱戈到。。

好驚又多幾單肺炎感染者,
咁澳門真係玩撚完。。。

我好驚自己遲早中招.

金牌会员

銀河地盤暈倒戈件,好似係體力不支先暈,唔關肺炎事

金牌会员

而家個疫情,香港冇口罩真係好可憐。。
https://www.facebook.com/groups/ ... nk/630893360805224/

睇到香港炒到啲口罩,成千蚊盒,禽獸不如。。

所以澳門特首好嘢,,初先疫情講到死人,我驚到pk,

然後我問好撚多間藥房買口罩,間間都話缺貨,俾人掃曬

好彩返工戈到有存貨,我用住先,咁多同事唔夠分。

然後過幾日,澳門政府就話8蚊10個。。我排隊買

身份證登記限購好呀,費事啲人搶曬,有頭腦。。

不過啲口罩好難訂,啲大陸人周圍走已經散播到全球。。
到到都留俾自己國家先啦。

所以林鄭訂唔到,都有哩個可能性。。香港仲要咁多人
但佢都盡力唸辦法呀口。
人地係睇結果。

金牌会员

個阿叔咁大個人,都小朋友咁流眼淚喊。。就知幾陰公。。

金牌会员

日日帶撚住個口罩,
好煩。。

我想有一日,等疫情過後,我俾心機化返個靚妝

本帖子中包含更多資源

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?立即注册

x

金牌会员

那個14替我做,好像冇咩,我叫佢們唔好食煙,不過都係狂煲煙,假如佢們其中一個有以上的話,我應該中了,因為我有同佢們講野、我要睇,仲要自己試下……。
我都睡唔好,會醒,依家眼又更加矇了,只係睇到樓主照,之後那些應該遲d讀,又有些咳。
不過唔知個11同個14講d麼,14問我,佢既問題,我都冇辦法少少咁講講,14身體有d問題,我估,係關食煙事,佢又言佢有試過戒煙,但唔成功。邊個做,我唔知,但係我覺得做那個認真辛勞,應該唔煲煙頂唔順。
個個都有唔同既慘。我冇打算同14講講,因為我想告知15,不過個14情況,咁多可能,我唔識,但覺得的,亦有排講。

金牌会员

因為我真的做唔到,我覺得好辛勞,所以唔係最怎樣,我都感到ok了。個14好盡力了,個14好像冇嬲我等等,只係我唔想同佢們接觸咁多。連佢們食煙,我都感到佢們慘,因為係真的好辛苦。我自己差唔到離好遠,依家都少少咳。本黎之前我晚上都偶爾會咳。其他果d冇咁辛勞都吸煙,呢d咁辛勞狂吸,真係慘。個14應該係冇讀過書,算係文盲了,所以認真慘,但係好像冇粗口過我,算係咁了。佢同其他一樣,可能一直都係受盡唔少既???,因此比較計較。佢咁計較,可能真的因為慘。佢仲咪我應該食咩,唔知係咪收到我既錢了,所以可以買野食,或者期望食好個病情況。我引用我所知既例子時,佢都好像轉了一邊臉,可能佢都害怕那樣既情況。

金牌会员

我覺得佢唔戒煙和避免唔到2手煙,好可能像那例子。因為我唔適宜對14那樣講講,我現在諗諗,其實可以叫佢得閒摸摸邊忽,……,。知道了的話,假如加加咪咪多情況出現,至少可以早去睇醫生。

做了以上,都係治本不治根,一樣有其他影響,因為冇本事,所以就少一樣,得一樣。總之點樣都係慘。

因為開示冇做,所以叫我去翻舊的,可以剛好冇人,都係一樣好開心,我因為盡量光顧開示,好耐冇去,佢們亦知我貧窮等等,冇咩生意俾佢們,但係一樣好開心。我有其他野,佢亦分享告知佢自己點樣做。當然一些就唔像佢們,因為知我少買。
我都唔知了,我只係好累。

金牌会员

雖然我買唔到口罩,但係我有問問,依家係因以上,咩都像冇運作至唔知幾時。
我都好煩,我唔知因咩事,就像唔見了。我覺得,常常要想法子去保護係幾咁不自在,應該係命運問題,就係冇病毒、唔使口罩;冇吸煙,我唔使害怕2手煙;冇咁樣,我唔使受影響和苦腦。其他人都得那冇所用的,但唔見左,我又要等……。整體有問題,自身命運有問題;若唔係自身命運有問題,唔會處於整體有問題的情況。

您需要登錄后才可以回帖 登錄 | 立即注册