请登录

登录后更精彩...
樓主: 黃窮醜

其實有冇人驚自己會中肺炎招

金牌会员

個14轉了臉的時候,之後又狂煲煙,因為同地緣,所以我應該明白,佢感到d咩,真係慘。假如佢知道佢真的唔能繼續食煙,其實應該幾失落的。我仲感到,就像地藏點解仲未度完,因為講極都唔聽,聽了,都係做唔到,我今回比較感到,我係做唔到的,一般應該唔想做,因為真的好辛苦,個11唔知點解使佢咁馴服那樣,真的好像ok,其他都有替我諗,點樣可以再好d,我自己都冇諗過。其實係11和15帶來的見過我。我冇想俾佢們見的,我諗我唔會自動講講還債。

金牌会员

今次價錢唔便宜,仲使俾曬14賺,假如佢有疾病的話,都係慘。呢d錢幫唔到佢d咩。唔係那樣俾人呃,然後言俾佢醫藥費,而係佢好可能手停口停,冇咩草,個11應該唔理佢,唔係點解冇咁佢講講,不過個11可能又係手停口停,冇咩草,11自己都係咁,點樣講講。做人真係慘。我去舊的,問,那唔見了、原黎就經營不下。除了14仲有一個,應該都係老的。就係其實11、14和老的,都像冇咩做,做得最多係另外一個,不過那個我因為???,所以就更冇怎樣。雖然我驚驚,但係我都有選的,就係應該俾邊個賺。我本黎就好著相、偏見……,雖然吸煙,但係我都係惼幫龍的傳人,因為我覺得好多龍的傳人其實好慘,只係依家世界變了,唔像舊時,冇人理會這。總之就係慘。

金牌会员

好快,但仲未ok,我諗唔使等一天觀察,做完就想俾完尾數14,唔使佢來多趟。我都唔知,不過錢俾了,有咩,14唔會理我的。個11都知感我貧窮,冇jetso都幫,因此我覺得11好,有問題要做,加上冇人做,所以搵11,其實亦想幫佢養14……。好多好好人,但係我唔係咁想欠,係因為好像比較嚮往藥師,升天……。我連勞都唔想勞;可以的話,使獲都唔使獲。唔知做麼,但就唔知係咪稱涅槃,最後灰都冇咪,冇劫。

金牌会员

舊那個,佢言佢因咩事發火,我見佢全程笑得咁開心,我問:你咁既樣,你識得發火?佢都係笑住答:咩唔會,火黎了,就會發。唔知係咪俾11訓話了,個14都有笑容的,我內心唔知幾驚驚,就係之前唔笑,就唔好笑。唔知係咪世界艱難了,定係個個都好開心,真的有種熱烈歡迎,但係之前笑係笑,但係一般般。唔知係咪唔笑的,我唔去了,所以個個都笑。其實我既內心,幾洞空下,唔係好開心,不過我都係笑。我可能會笑得開心,皆因內心感到真係慘。越係感到慘越係好開心咁問講。

金牌会员

係14主動問我,關於佢既事,佢既開場白話11講我叫11食咩……。我就否認,(個11應該亂咁up)。我係認為唔係食咩,而係唔好食咩,咁既情況了,就係要戒煙了,不過我冇叫佢唔好食煙,我少少咁使佢知道以上,但止了,因為我感到。之後唔知邊個,不過,失落應該會狂煲煙,比之前煲得勁。

真的中了的話,我唔怪得14等等,因為假如佢們算係文盲的話,佢們都唔知,冇害我之心。大約睇到所做的,唔係最好,但係若要比較之前再之前,盡心係睇到出。盡心盡力再用心,係幾咁辛苦。不過我對你,唔代表亦會對你講講。唔係你既問題,係我驚驚、唔知點解唔像開籠雀……。就係好多時候有野怪自己既命運,不過我真的好死,我幾期望早日藥師、升天……,俾我選擇永恆合我口味的,唔好考驗。

金牌会员

男人亦係好脆弱、好徬徨、好無助……,我感到,但係我都自身難保……,同咪我唔知唔識,好多已經忘記了,亦一下醒唔起。仲有個概念,唔係那樣的。呢個世上冇仙丹,我又害怕傷怕到人,因為我覺得若認為那樣,係可能因吸煙造成的,不過仲有其他可能。好少會自動問,有問,我答唔足,就算我真係識答,都像幫唔到。轉個臉,應該係難過,可能真的如我所言,我已經好輕輕地了例子,冇迫。14就靜靜了。要摸邊,示範俾11、15等等ok,講佢們自己摸就可以,不過我唔會示範俾???睇的,仲有太過怎樣,口唔出口。我唔係要打好關係。冇咩必要,我都唔想接觸,對於陌生人,有些距離好d。真係慘,來吧,關懷人多一點,其他人個個都關人屁事,我怎可以:來吧,關懷人多一點,我只係普通人。

金牌会员

我應該hea到出汁、懶到出汁,仲有我根本就唔鐘意考驗、煩惱……,常常遇到問題、影響……,冇咩的話,又可能空洞;有咩都話,好刺激,但係就係解決問題、解決問題,我既人生除了解決問題,就係冇了,有些問題,都係因地緣、環境……,唔論報應、命運……真的係受害者,常常就因此擔心,唔好再黎整我,真的河水不犯井水,我又要去明白,點解會搞到咁,邊度出錯,又要科學、基因、教育……等等又使自己釋懷、安慰自己係會那樣的,我就係因為唔想煩、唔鍾意壓力……,又鍾意眠、又時又鍾意動,我就唔知鍾唔鍾意定,就係冇了這個我,著相、冇意識……,我都唔知了,邊度可以咁ok,一下就涅槃,假如又要在那轉轉轉,有係關個機率事。

金牌会员

藥師應該幾ok的,就係清淨無比,我就係hea懶到想無為,係真的唔想動、唔想勞,獲呢,假如唔需要,都可以唔使獲。不過我又唔鍾意空洞。藥師係幾咁明白人病了在那裡叫,叫苦聲,就像以清淨無比。縱使有歡呼聲,唔知幾時有痛苦聲。清淨無比就像冇,咩都冇,冇歡呼痛苦,冇聲既清淨,就像免去一切。唔係歡呼聲就開心;唔係痛苦聲就傷心,而係又諗到轉轉轉,這就像味道、疾病……唔知幾時出現,人生到底所謂何事?

有咳聲又係慘,啞巴咳不出聲又係慘。就係因為做人好慘,所以應該好開心。我唔係痴線地矛盾,無聲勝有聲,好像都係清靜無比好ok。藥師咒的詞,在那呼:藥、藥、藥師。呼不呼出聲都係慘,假如最後call到藥師,或者冇慘了。藥師就係解藥,解脫人生既一切藥。

金牌会员

雖然未試過,只係認為幾ok,但係做人就梗有病,藥師就藥到病除。

其實好多時候,唔做好過做,你唔吸煙,你可能身體冇損害,係要唔好做,而唔係做。
我根本就唔想做,唔係因為迫於無奈。人就像破壞,好地地在那清淨無為咪算了,又咁多東西,東西來東西去,唔係慾望、就係破壞……。根本上都要飲食,仲要吸;根本上可以清淨,就唔好吵鬧;……。我都唔明,又或者係寫,都唔知咁多餘黎為麼,雖然係一少部份那樣,但係要人定在那,唔動應該難。做係難、唔做更難。我怎樣同14講道,唔係因為佢係吸煙者,而係佢已經老了,我又怎樣佢咁多,假如人生冇咩意義,咁樣吸煙係佢既樂趣,我依家感到,就吸。我都要叫佢戒煙唔係立刻唔吸,唔可以立刻斷。

金牌会员

我又感到,佢知道了方法,只能靠自己,我都感到,就係冇人上心的,所以佢戒唔到煙,就像點解,應該唔係佢既錯,而係求助前後冇出盡力的。仲有佢應該好難戒,因為佢工作既關係。個11、15等等都係辛苦,但係冇太辛苦,所以咪冇人做,價錢貴……。假如14唔好,自己拿大份,2個做得太辛苦的,又係慘,3個都係煲煙者。我上回因佢們病了6個月,我都告知14,唔好了,今次好像少一個做,又講了,但都係故態復萌,因為今次感到,所以怪唔落佢們。叫我做,係根本冇可能,因為佢們真的做得好快,又冇用冇咁辛苦既工具,個11冇理佢們那樣,增強佢們既工具,使佢們唔好咁勞累,仲要指導好d,唔使搞到我手尾,我又害怕受傷,而破傷風。我都唔知了,總之就係常常要上天庇佑兩個版,生就好死,好死後就藥師或者合我口味的。

您需要登錄后才可以回帖 登錄 | 立即注册