请登录

登录后更精彩...
樓主: 黃窮醜

其實有冇人驚自己會中肺炎招

金牌会员

雖然14只係要錢而已,但係佢有錢收,就冇嬲嬲我,粗人有大量,我唔係那些告枕頭狀,因為我同11都冇關係,不過經過11,之後我又睇睇講講,只少唔會呢樣唔得、做唔到……。點解一下就唔同了,我不得不???11既溝通,連我都ok11,11頂得順我,我就冇咁既能耐。總之做人慘,做窮人病人更慘,因此等待兩個版之際,有得做人,真的要好好做人,怎樣好好做人,我都唔知了。就係假如自己有或者真的冇,但能生都有,應該俾的。就係個個俾我開心樣,我依家會諗,又欠了,唔知幾時還。之前係言佢們好好,分享開心樣。我都唔知想up咩,我空洞。就係做人就像過日辰,我外好像動,但內好像平,就係外就像出奇;內就像冇咩出奇。

金牌会员

因為眼矇了、睡唔好精神差、人又越來越老,又冇咩幫助人、又冇咩貢獻、未來亦像冇未來,就像唔知係咪累,躺睡去了,亦像唔知唔覺。就係唔知可能累到冇求醫之心,但係病除左累仲會痛。
個14言佢唔病,佢在那說服自己,我又好衰,咁樣係咪唔舒服。我都唔敢言,唔個個接受到我既講講,我亦害怕出事。縱使我講講係合理,但受的係他人,他人唔好受中,畢竟佢有難處。好徬徨無助,但係我又止了,因此多少都會體會人間幾冷漠。我都唔想的。我聞得那樣的鈴聲,咁就係要止。我真為講講打好關係,要人做好d,情況係,你自己應該做好d,網絡資料的講講,其實意義唔大,問題係平時冇人對佢們講講的?咁佢們同人講講d麼?講講係關心,我唔覺我有咩心。我係想講講,你認為我講得岩冇?問題係,多數係靜靜、

金牌会员

冇研究、唔知……好少有,我睇既野同你一樣。我都唔知幾想告知15,因為14打電話俾15時,佢會開心語氣,我估14like15。男人應該同男人講講,我睇情況,怎樣15,使15知道了,話俾佢們知。個14係吸煙者,假如最後替我做了2次都冇問題的話,又可惜的,都言有好有唔好,唔係佢們,我應該仲慘,至少主觀而感,未來因以上慘唔慘就唔知,但係解決我想解決既問題。正確戒煙、依家唔吸,可能保得住耐d。11怕死,15好怕辛苦、個14內心亦不是滋味……,藥師係幾咁重要,配藥那些就像藥師,但係佛教的藥師係清靜無比既仙丹。粗人類既男人,平時幾勇,咁風險又怎樣都唔怕,但係對於命仔係好看重的。近來我冇咩夢,又或者唔記得,人生勿勿,但我想東方藥師顯靈。

金牌会员

我真的感,病痛苦,而有病求醫院、醫人等等應該痛苦,就像冇人照顧、理會……。另類,東方藥師才能解藥、解救,唔好再轉轉轉,不然一直求醫院、醫人等等,但都求不得,因此求神好d。我唔知怎樣call神靈,使其應call,呢個call到好過call其他。生老病死係常態,但係一直轉轉轉,真的有感戲的千歲情人,做人都做到悶了,活得不耐煩,縱使做人係為金錢,但係都係要經歷生老病死係常態。一旦失去就唔捨得,又或者係因為仲未確定可以call到神靈,所以依家bye了,又要轉轉轉,或者係轉轉轉了好多,都call失敗。呢種心情就係空洞?目前又冇咩好大既經歷,不過轉轉轉,重複又重複,好像難以安寧。

金牌会员

清靜無比就像琉璃,擺係度,定,我係咪因為hea、懶、唔想煩惱、冇壓力、咩都唔使……,所以才要東方藥師。依家我苦笑了一下,定了就係就係定,我都唔知苦笑,呢種感覺唔係植物人既受苦,而係解脫嗎?人間真的多慘,唔覺,可能係因d人都冇話我知。知覺或覺知了,這係慘。自己慘唔慘,我都唔知,因為可能更慘有未來,做人真係慘,我又咳了。

金牌会员

唔開心,我都冇辦法,因為係人都知多係生不如死。未定,都有淡和化?好多咁樣都無可厚非,本黎就應該如此,但係稍為有少少唔太怎樣,我都感到欠了。我今天up到咁,未來唔知點,但係我空洞。
縱使佢吸煙,14咁樣講時,我冇開心,應該,好像冇咩感覺,呢個唔知係咪臨場,我應該未去到太怎樣,縱使我唔鍾意嫖賭飲吹……,唔知係咪一本新知既佛經,使我感到,那係一種慘。佢同金剛經一齊拿來比如,但係我唔係好睇得明,因為那經係俾天上既佛睇的。又或者翻譯唔好,使我睇唔明。本黎14吸煙,焗親我的話,我應該感佢衰,但係我認同,那係一種慘。我有慘,佢亦有慘。我之前開口咪口,就人人都咁慘了。明明人人大多數都好開心。我真係慘。

金牌会员

或者只限龍的傳人,其他非的,我就冇認為慘,而係有些我只能自知,可以搞到了那樣。寫完此,就在搖頭。正面咁寫,仲可以搖頭,我仲在,所以忍受至我冇感任何既能耐,唔覺。我祈求東方藥師給我清靜無比既永恆樂地,做琉璃都好,情況係我能否內心,真的不受外內任可界、物、病……影響,那樣在人間的人生,我亦得清靜無比。就係難。在生做唔到,死後應該call唔到。假如在生做到,可能唔使call,就係悟道了。就係道不call自來。唔係我諗得多,而係或者今世係最後最可能的唔使再轉轉轉,唔好再忽。要確定,永恆合自己口味的,就永恆不了其他。我都唔知唔識。咩都係煩惱。食野既時候,仲會有期望;冇食野時,會諗冇食野,我凡心未盡。一時又感長,一時又感短,我都唔知自己發生咩事。一時又咁認為,一時又變了。永恆就係定的。

金牌会员

不過我又唔能忘記大同主義,人人都係一樣。幾矛盾。點解我常常都係咁上下,又或者更後退了……,失落就唔知,就係好多時候頹喪、不安……,但係好多時候又會思思……感到。我浮慣,所以就那樣了?

14都未見過我既樣,就講佢既私事,亦有聽到,就係那些叻人咪欺負粗人,粗人真係比較慘。佢可能求助冇門,就像我,當有事時,就會失去理性。我做唔到d咩,只係感到做人真係慘,人間多慘事。假如佢唔笑,因為佢痛,唔一定討厭或者等等人。就係做人多體諒。我算了,做到大約就算了。講,唔好。

金牌会员

縱使有些合唔到我要既,但係因為佢告知我,佢咁樣,我覺得關吸煙、工作事……,那就安慰自己,那唔合我要既,不比疾病、意外等等嚴重,所以我遲d睇下淡化到冇,就算了,要從內心體諒呢個錯處。咁都難以完美,未咁挑剔。用得就算,唔好再費任何去靚而已。

金牌会员

錯就係錯,但係人誰不過,若要比較,其他可以連做都做唔到,錢照收,而這係搭蔥,唔係佢們應該有既份內事,我要求多多,使得就使。難怪開示、15、舊有……都驚驚了,唔識,因為我搵佢們做,唔係佢們本行既野,就像認為佢們麼都識,順便。我真的又衰,唔止呢d,仲有好多,所以有咩真係難怪任何,係自己唔好,不過要捱受,真的。

您需要登錄后才可以回帖 登錄 | 立即注册