请登录

登录后更精彩...
樓主: 黃窮醜

其實有冇人驚自己會中肺炎招

金牌会员

我認真睇睇和感感今次所做的,應該得分50,之前我認為有問題的,個14言做唔到;之後我發現有個更大既問題,就告知佢,佢就發火,我冇辦法就11,11有睇了,但係同以往不同了,就係都冇言要fixed我所提的不妥,明明之前佢要求高。我早感到個14縮減一切,唔會做多,就連做好既心都冇,只想早早收錢收工。同我之前遇到的組同,有相近既味道。唔係做以上,我遇到唔會再有下次的係,做唔到都要收錢。14今天係自己做唔到好,又唔肯fixed,要我硬啃佢們既縮減、錯處等等。因為我唔識,亦冇太長既冷靜期,同咪個14本黎就係唔惹得之人。今次14冇做,佢點人做,這個人做得好辛苦,但係真的做得唔好,我按了佢一個疾病既名稱,因為所做既野,犯了呢個疾病的徵兆。

金牌会员

佢只係比上一回既好少少,個疾病程度冇咁嚴重,我覺得我只係一般要求,因為一睇就感到有唔妥,我之前都寫了,根本就冇愛物之心。假如你係一件物,你搞到那樣,有何美觀感?你自己都唔想搞到咁,但所做既野就做到咁。因此點解醜陋有因由,要得的得唔到。

個15仲同我講,個14有好多中國親戚,過年時仲整駕巴士來搵佢,佢同好多中國人玩、仲有少少發燒,而我接觸佢時,佢亦有咳。我就告知15,那樣佢呃我了,我係問清楚了,真的有哪裡,有接觸過中國人,就唔好做。唉,我就同15講,那樣我們多數攬住一齊死了。15就補充應該唔係來自武漢的,仲有死生有命。

金牌会员

個15仲未做,但係我感到15依然好好,15同14係好兄弟,因為未發現問題,所以本黎都冇咩的,但係我一旦提出問題,個14就胡思亂想,言我想唔俾錢。佢缺乏邏輯思維,我邊敢、仲有若我要咁做,就再等其他的完成了,才刁難。其實個價錢唔低,對我而言好貴,係14賺了我大部份,那個真正做的賺不多,問題係賺了咁多,都做到那樣,我真的畏懼,因為個個都係咁樣的。
個11前來之後,然後我寫寫,很長,唔知點算等等,佢應該block咪我了。或者佢得知,我冇意想做其他的。解決了問題,冇咩就算了。
無論怎樣,佢會中間人都算係咁了。

個15和14同時在場時,個15又亂咁up,14聽到了。

金牌会员

15咁講,我才知,原黎15認為我咁靚女,仲有咁年青。個11都係估了我既歲數。個15又好可愛的,佢認為咁靚女、咁年青,邊度咁易死。我又反駁,壽命同靚唔靚女有關係的咩?這個係要扯可扯到,但係15真的老左好多,縮水了,但係肥了。

我覺得11變了少少,反而15既好,增加上,雖然未做,但佢好為我設想,有盡心對物、對我好。佢之前的技藝,我認為好,人品好像都係好。

金牌会员

當我言11真係非常心地善良時,佢又言係真,個11好大方。(個14話俾我聽,11的邊個怎樣,但11就大方。14會對比。),然後我就告知11好靚仔。之後講下講下15又言11好靚仔,不過(我就告知不足之處),佢就笑了。其實個15未縮水前,才係高大威猛,個15冇俾我咩相由心生、慈眉善目,但係佢越來越有一個特質,就係和藹可親,我係敢痴近15。我一樣敢痴近11。其他的真的冇咩想近。

15好誇獎,所認為既都唔係實情,我自己知,不過搞到我毛都鬆。

金牌会员

我見到15駕車同11一樣的,15既生活應該有好ok。就係佢們有愛物之心,對架車好照顧和愛護,不然唔會咁靚的。我都冇告知,除了心地善良、你鍾意物靚、你期望見到那物靚,所以你做出來既野都係靚,而你做出來既野確實靚,因為咁樣既人冇可能醜陋。我想咁做,15告知我咁樣會肉酸,咁貴去做,唔好咁樣做,會肉酸。一個人靠講,可能有詐,講就天下無敵,做就冇心冇力,但係15有咁既思維,講得出,我都冇贊佢,佢係老了,但係佢個樣本黎就唔覺有問題。

金牌会员

佢越來越精靈可愛。我雖然唔開心和好煩惱14那群,11變變地,15未做,佢驚,我都驚,但係我唔馬後炮地,係推估得出15做既可以放心。15真的要退休了,15好老實,實價,今次佢好像推多取少,個14收得我太貴了,我其實係論工行賞,我更想俾15多賺,做得最辛苦,雖然做到我唔滿意。我唔係睇和分任何,而係依實質所衡量。

金牌会员

11同我所講的有出入,就係任何時候24小時都能call,但係搞到佢block了我。
佢們係專業的,佢本身都像眼中不容一粒沙,但係今次真的做得唔。佢冇落力咁替我check和言會替我叫14fixed到我要的。
我感到無比既失落,我又感到人性係真的會變和有變,沒有永恆的。假如像14,永恆不變,就唔知了,但係真的達到最高的,就應該永恆不變,我諗到東方醫師等等,就係達到了最高,所以可以求恆不變。

金牌会员

人本黎就去唔到太高,因此稍為好,就應該暫時之永恆不變,不然就會跌watt了,保得住個暫時之永恆不變,才會再升。
除了14等等,我認為其他根本,可以唔使做就唔做,同我之前所感一樣。假如你要做一樣野,點解唔係拼命做,做得多就會工多藝熟,因此會越做越精進,精進係永未止境,所以有得做,就要做多d。我記得好耐以前d人,或者可以係學徒等等,係爭住做,但係都冇咁多野做。
我仲發現14等等,好像唔係熟手的,因為我有告知,問點解唔可以咁做。之前我都唔明的,接受唔到,所以唔想做了。佢額外替我做的,我在場問了好多,佢言佢識做,做了好多,問題係我發現佢做錯了,我自己fixed至我自己滿意,和認為那才係標準和正常,我都唔敢同11講,就係佢做了。我想像唔到,其他俾佢做到,那樣的話,就係唔方便。

金牌会员

做呢個既時候,我發現佢可能有那疾病既徵兆,同咪佢做野唔係為了物,冇咩物美。3個都好鍾意吸煙,又想以最短時間,最少既野做了就算,尤其14,咁樣先可以拿到最盡。其實佢係11既伙計,但係冇野做,佢係冇錢收的;另外14又有伙計,就係14應該拿最多,其他就少少。我有告知14俾多d那個,我係行功論賞,但係14唔願意。個14就在呢個時候告知我11等等少少。就係11等等tap到錢,14又tap到錢,做得最多的,我就係感到勞而少獲。個15好像比較親力親為,我知道15多數願意替我做,但係我就唔想,想推俾14做,因為15太老了,佢又言15有伙計,問題係之前,我覺得15係主,那些伙計幫手而已。

您需要登錄后才可以回帖 登錄 | 立即注册