请登录

登录后更精彩...
樓主: 黃窮醜

之前睇中好耐部galaxy note10

金牌会员

我又唔知,不過睇你咁寫,世界真的進步得好快了,d野好像一下就勁左咁多,或者係好可能唔使咁勁,因為用唔著。
假如可以的話,唔知點解我都係覺得冇得上網,只係一般2g功能的手機最好,不過世界就像變了,搵唔返像之前那樣的,新的,Game那部份搞到那樣,使我買唔落。
可惜我冇留意到11等等佢們用咩形號既手機,就係比較大駕。個15比我睇佢既唔知係咪what's app就係佢點樣知收到錢,明明佢既手機幾大下,但係d字體細到,我睇唔到。我又唔明,佢既眼點樣可以睇到咁細既字體。我好像唔鍾意手機。

金牌会员

我舊手機2016年新款嚟,,容量64gb...已經最多,再少啲32gb

用了三年幾

更新啲app,又多容量咗,成日爆要犧牲Del app

金牌会员

其實我沖涼攞部手機入厠所聽歌,咁厠所有桶水,部手機跌撚咗水桶。。

我抹乾佢,冇事同平時一樣仲用到
以為防水

但可能已經有內傷,而家壞了

無端端黑了屏,但有聲,隔一陣又好返,
經常性咁樣
要等佢黑屏後恢復,
忍唔到,都係時候啦。。

買新手機

金牌会员

我覺得好麻煩,唔知係我唔識用,定係真的個mon太細,我既手指太粗,就係我都冇想用,我用到感到好煩,我會滾,但係手機上網真的比較方便的。因為之前事,我仲用手機寄短訊,可能寫得太長,一樣打和睇到眼矇。用手機打字,我覺得用更多的時間,仲好多錯別字,因為手機好像真的唔太方便。
手機既電池使我感到最煩,好易爛,其他的按鈕亦好易爛,因此我想買最cheap的,問題係最cheap的3g係連基本級都唔達,出來就像老點。而達到基本級最便宜應該係中國機,不過對我而言,我都唔覺好便宜。真的買貴d就耐用?以前或者係,依家我覺得商業世界越來越過份,所以不是的。假如貴d比較耐用,可以考慮,但一樣係唔包的。

金牌会员

本來我對咩都像失去信心,依家好像更重了,真的冇東西可以相信,真的冇東西可以永恆。假如東西比我長命又係煩,東西比我短命又係煩。我好像驚做人,做人好煩,尤其自己控制唔到的,又冇辨法解決的,一切就像心灰意冷。就像自己最好,尤其對人性好失落,好失望了……,我所謂的自己最好,都係自己對自己,或者其他人感到我那樣,亦一樣人性好失落,好失望了……。
手機本黎主要係外了同外界通訊,因此都那樣了的話,手機彷彿係急用。
我發現就像個11和15手機照片了,但係我覺得佢們都冇返出來用、對照等等,真的就像影爽。唔係吧,那樣的動作,都係為左見人講人話,見鬼講鬼話,就像代表佢們外表上心於物,只係表於面,使我見到佢們拍照而已。

金牌会员

手指粗,note10啱你,有枝筆篤,
我手指出名排骨咁瘦,都有時禁錯位

而家我多數用筆篤
盡量唔用手,手多細菌,用筆手機mon冇咁污糟。。

你唔係同我講 你咁out唔係用智能手機吧

用傳統按鍵電話
傳統按鍵電話,而家sim卡唔通用,
打唔到電話。。

老人家都用智能手機啦

金牌会员

雖然我都好低劣,我唔知傷心難過d咩,我有少少接受唔到,人既心咁低劣,唔知係我要求太高,定係寫得太嚴重了,我冇諗過,佢們惡到那樣,一個惡出面,一個冇惡出面;一個我都唔知其惡唔惡。唔係話冇善,完全冇善,但係我覺得假如惡,其實佢們應該可以去到好惡,唔知我係感到生冇可戀了,今回唔像驚佢們惡,而係我之前感到佢們就像有人性既光輝,尤其11,我又感動,感動都忽到認為呢個世界有好人,所以我遇到親但疏非常感觸,自己就像想流淚了,然後就好想去冰釋前嫌。縱使當我遇事時,個11多係唔濕我,咁非親非故,我可以接受的,但係我接受唔到佢思維上有Halloween,就係佢唔承認錯,一定像指鹿為馬那樣。我接受唔到佢灑我,我接受唔到佢就像轉移了,當冇件事了。佢用口了事,就係佢真的口講講。

金牌会员

11肯定老點我的,但係老點中,假如佢真的有曾告知我,佢既為人係好食懶做那樣,所有人感到佢係那樣,但其實假的,佢內裡唔係那樣的(佢自己就像想告知我,佢係真的係偽君子),問題係我唔知邊句真邊句假,咁依家那樣了,我又像真的認為佢係偽君子,只係我希望佢唔係,但係真的係的。我都言我實事求事,佢真的就那樣就認為,佢已經替我解決了我既問題,佢做了好心、佢安心。問題係佢自己指鹿為馬,自己主觀認為。就像Halloween。一樣就像,我唔相信佢係咁既,但係佢真的係咁既人,我一樣實事求事,結果係那樣,佢們真的指鹿為馬,佢一樣係指鹿為馬。就係指鹿為馬的最鍾意,觀念唔同,所以佢們永遠都唔會有錯的。這就像那些,應該就係為了四味,錢名等等……,但係就像能自圓其說,這就像只能等待惡報應。

金牌会员

就係四味等等蒙蔽了心眼。
唔知係咪過度貪錢,所以少少都唔捨得。其實,假如你本黎就識做的,知道了問題,要解決問題有幾難,但係就係唔願意。認為那唔係一個問題。
我唔知點解佢們就像冇感到惡報應。
這就像佢們所期望的,佢們一個就期望,我覺得應該鍾意好貌美溫柔體貼大方,使佢感到好開心;一個就冇咁高要求,有溫柔就可以了。一個就鍾意貌美身材好慳檢對佢好。
點解得唔到所渴望的。係咪會出現,假如佢咁樣就好了,點解佢係咁樣既性格、話極都唔聽……。其實就像我,我和我的物叫極你們都一樣唔聽。

金牌会员

你應該係回覆我。
地緣唔同,仲未淘汰?
連最便宜的,我都買唔落手。
我應該再冇可能買貴貴既手機。我本黎就唔想買貴貴既手機,因為樓主捨得,因此我的手機對樓主而言唔貴,但係我覺得非常貴,唔係因為……原因,我肯定唔買,會用2g。這note 10係認真我唔知發生咩事之唔知點解才會買,不然冇可能。
可以的話,我想轉投中國的懷抱,試中國機,但係我冇麼信心,仲有中國機對我而言都係貴。買了唔用得,我係唔想買的,那樣的情況,貴d可用,我會買貴d。問題係又像回到我點解11等等,仲有之前的係咁既樣和人。仲有我都唔知樓主係點既樣既人,不過網絡比較冇傷害,加上在Qoos,我覺得。

您需要登錄后才可以回帖 登錄 | 立即注册