请登录

登录后更精彩...

死緊,連續好耐探熱體温37度以上

金牌会员

初時,我聽同事講,女人排卵期會體温高,

但唔對路,到我嚟咗M,嚟完M,都37度以上。
好似成個月了,

37度以上係微燒,

我都FEEL到自己好焗,額頭微熱。眼睛少少熱。

但冇其他唔舒服。

我唸係咪食得多零食熱氣

試吓飲綠豆沙降吓火睇吓

我收埋唔俾公司知,實叫我返屋企

因為我坐前台,係我負責所有同事入公司前探熱先比佢地入嚟,

我自己同自己探,係37點幾度。我唔出聲

我唔想搞大件事,

其他同事都係36點幾好正常

金牌会员

驚我有肺炎,叫我放假,冇糧出,放放吓又炒咗我,我一定唔會出聲

快啲降返個温度先,唔知係咪熱氣上火

金牌会员

我唔係想多事,呢個時候,自己發燒,唔自我隔離,係真的會害死人的。
我覺得係咁的,接觸了第一代既傳俾第二代,第二代亦會傳俾第三代,或者個virus冇咁勁。有d人中,有d人唔中。唔知點解和點算。
你既老闆年紀唔細了,佢有咩事,公司應該bye了,你自己一樣失業,但害了唔少同你一齊一鍋熟。
仲有你咁接近門口,陌生人入你公司,一定接觸到你,仲負責探熱,又要同你近距離。佢們會唔知情下,俾你害親,好陰功無辜。
仲有中央冷氣,整座都用同樣的,係全部中曬。佢們縱使唔知係你,但都會up唔知……。佢們唔知情之下,回家又惹全家,家中既老人冇出街都難逃劫數。

金牌会员

我都煩,有些唔知東西Hello了一次,第二次仲來Hello,第二次時仲咳。本應冇東西Hello我的,睇黎來者不善,之前都有Hello,不過我做縮頭烏龜,因此唔知Hello係為麼,有咩東西寄信告知比較好。我真係一個唔想面對任何有可能既煩惱,因為好東西邊會咁得閒Hello我呢,除左為錢,東西邊度咁落力。真係太上感應篇,多煩擾,唔知邊度做錯,又像有報應。

依家個virus才開始爆,莫講冇口罩,有都凶吉多少。真係冇神靈保祐就唔知了。

金牌会员

我都有同15講,我對了nightmare咁耐,我戴口罩你可能冇野,矛盾既係,我又同佢講,呢種口罩防唔到virus、煙的……。個潛伏期可以上到14以上,之或者大約過一個月可能排除,因此一個中了,又唔知,又或者怎樣,周圍去周圍惹。假如像tb好難中、要接觸8小時就還可以,不過那virus的前身應該受到極怎樣的對待,就係應該在bye前經歷過好驚驚的唔知,個virus的前身應該好痛苦下,不然我唔會都開始驚驚了,就係virus的前身或者要人體會到,相比起,你覺得呢個virus好得人驚,但係你沒有辦法體會到virus的前身所受到唔知係更加得人驚。東西真的好得人驚。我覺得好醜陋齷齪……呢d,但係未必真的領教過好醜陋齷齪……的。

金牌会员

就係個天本身係唔理,但道都像使virus繼續那樣,個virus的前身應該死前受到極大的痛苦煎熬,當時多數有不敬畏、羞辱……。好多既形容詞,其實咪係形容人,得人做得出……,動物定多咬下人……,都唔係有心果隻。virus得人驚,人心各種東西更加得人驚,自私得恨。

金牌会员

newnew 發表於 2020-3-9 15:39
我唔係想多事,呢個時候,自己發燒,唔自我隔離,係真的會害死人的。
我覺得係咁的,接觸了第一代既傳俾第 ...

37點幾算發燒咩??

我懷疑吓啫,痴線,唔好咁衝動,

萬一唔係,工都冇埋,出邊難揾工呀

金牌会员

我都話我唔想遇、我唔想考驗、我唔係太想知道、冇咩想見識、唔使俾我知、唔使俾我見……,我有聞得,咪估下,應該係發生過好無道的,唔止一宗,係累積了好多宗,次次都係咁,過了好耐又故態復萌,死性不改……,問題係那樣冇所謂,但係個個件件隻隻樣樣都係咁樣對待,就像一視同人、無分比此……,有冇可能至少有另外,就係除了你自己,根本上就冇他了。又或者廣泛d,唔好剩下顧住自己和自己的。你睇假如真的蝙蝠去蛇,佢們唔同類的,佢們都係維護整體既野生動物,那樣佢們又真的係一視同人、無分比此……。
一樣的「一視同人、無分比此……,」在這樣的應用上一樣能老奸巨猾地指鹿為馬,其實有咩用,真係唔係道,報應係應驗的。

金牌会员

咪就像唔想俾人知道發燒,然後事前食發燒藥……。
咪就係因為咁樣,所以那樣……。
其實人未必知,不過真係天知地知,有些人亦會事後知。
自己真的有問題,就係spiderman的故事,因為冇正義心,唔關佢事,佢唔理,冇及時制止,所以受害既係佢既自己人,因為咁,佢改變了。
這就像好多人係信唔過,會隱瞞……,睇真的,就係保障自己既利益,但係確唔感,真係自私得恨。因此搞到,要等退燒藥過了才怎樣,人係咪害人,又要等好耐。因此人實在太奸猾至怎樣使民愚。

金牌会员

聰明反被聰明誤,其實那唔係真聰明。
就係生死有命,在哪裡都有可能死,死唔死,死在點,其實自己真的話唔到事的。
就係自己係會害死的自己,因為好多時候就像唔知唔識、六神無主……。
根本上有野唔去驗,就係慢性發展,至到頂唔順時,多數入侵得好嚴重,無可救藥,這係我認為的,早發現早知,怎樣都係有高好既機率。我聞得咁,知道咁嚴重,我唔知幾想去報那個nightmare,不過那個nightmare言個15老點我,佢冇接觸一巴士,我有問15係咪接觸過武漢的中國人,佢話應該唔係來自武漢的。我真的唔知邊個真假和係咪開玩笑。佢們既版本真的各各唔同的。最勁係11冇去邊度,這

1234下一頁
您需要登錄后才可以回帖 登錄 | 立即注册