请登录

登录后更精彩...

屌啦星

金牌会员

澳門第13宗肺炎

後戈3宗關鬼佬事

以前驚大陸人,而家驚鬼佬。。

個新型肺炎沒完沒了咁。

救命呀

不如學金正恩咁,北韓好快趣封咗唔俾人入

所以北韓冇人奶嘢。。

雖然韓國都好多,係南韓

金牌会员

睇新聞,外國帶口罩出街 ,會俾鬼佬打柒你,

金牌会员

係像真的好嚴重了,應該係暫時唔可以出街了,但14天以上唔出街會屈到???病。冇人知14天後怎樣,我覺得就算封到點,都係有漏,真係睇死邊個而已。年青都會死,唔一定係老的。
因為以上,之後我想其他,所以我可能要接觸下人,我要服務,但係就像咩都係有風險,有可能博下,都未試過,我覺得。本黎我唔會問和話俾親但疏知,但係因為以上會蝕損的,所以都係聽下。我在思思緊問題等等,因此就那樣。主要就係睇做到冇,我有多d時間去怎樣。

金牌会员

內裡傳染了,蔓延中,係內裡的衛生水準有d情況,地緣和d人唔驚的。
個潛伏期14天以上,最後一天有一個人發,又要等14天以上。冇可能封咁耐的,等下開封了之後,又再黎過一鍋。
我開始覺得英國既做法係好怎樣,但係佢們亦有佢們既認為。佢們係想60%既人中曬,有了免疫力,咁樣就唔會傳俾40%人。一般而言,一個地方,假如90%既人打了疫苗,10%既人唔打都唔會中,所以英國所推論的,真的有佢們既認為。你唔俾人活動,封封封,d人都會小群小群咁活動,一樣聚集到。
中國確係勁,真係同心協力,好高效。
龍的傳人真的怕死,所以早就包得實一實。
其他的呢,就像唔知發生咩事、冇理會、忍唔到、冇所謂……,真係睇死邊個。

金牌会员

係命仔重要,但係錢都好重要,所以封唔到幾耐、資源唔夠時、經濟衰退得太厲害……,我覺得自然咪像英國,話之你,要與病毒共存,就係佢們就像想越傳越輕,英國都話,好多人將會死去,係意味好多時候,都係要有人犧牲,成全唔知的。就係睇命了。
其實好多都有其他疾病、又吸煙等等,所以怎樣都寫,解脫了冇痛苦就算了咁了。
好像有因呢個病毒而死的,其實死於其他的更多,就係其實冇病毒時,一日都唔知死幾多個,好多都痲木了,係真的針唔刺到邊個肉邊個唔會知痛,所以人啊,愛錢其實都係愛命,愛錢皆因知道命重要。但係錢真的冇辦法保命。

金牌会员

可以點寫,我都驚驚了,但都認為報應。人口其實好多,咁多人,有人唔種,有人種,偏偏誰中了,係真報應。會傷肺。不過之前假如口罩好貴,我亦放棄了,因此矛盾既我,好像認為錢重要過命。或者我知道一旦有病就冇曬希望了,係等死而已,倘使冇咩病但冇錢,唔知點樣過。或者比起病毒,我覺得世態更炎涼。你有病毒冇人敢痴你,但係你冇錢等等的話,我總係覺得會被睇唔起之類,女性會睇唔起貧窮的皆因貪慕虛榮,但係男性等等都會睇唔起貧窮的。你貧窮就像病毒冇人敢痴你。因此病毒和人類都係咁上下。

金牌会员

不過亦有另外,有男女等等冇睇唔起貧窮的,所以呢類可能冇痴到病毒。今知中的無論富貧,係咪算係咁了,最好的係病毒,佢冇因為你係貧窮就針對你,而福壽論都有告知,貧窮者更唔應該再受更多的苦。這病毒從邊度黎就唔知,但都像出遊的惹來惹去,貧窮的邊度有咩機會出遊。

縱使在網絡,你都會感到,那些有錢的特別怎樣的……,係真的好滂湃……至唔係話善惡,而係我覺得開示、11、15等等應該都唔貧窮,但應該唔係非常有錢,之佢們冇咩滂湃、大口氣、……,有些係真的有錢,有少少財大氣粗但超越孤寒度縮之我覺得現實中冇人想

金牌会员

睬咁既人,冇東西消遣,咁既人對佢自己人可能會好好,但係對其他人呢,係真冇諗過,貧窮如我那樣的看官既感受等等。我好自卑下,同咪覺得好醜……,因為真係感到貧窮。病毒唔可以痴貧窮的,因為冇人憐憫,很是陰功淒涼,所以昨天我會諗到親但疏等等、15……,佢們中了亦係很是陰功淒涼。就係呢個時候,人既惡心出黎了,可以的話,係保祐自己和自己等等的,縱使其他中,自己和自己等等的唔中就可以了。因此就像肉肉世界,在那爭鬥等等,之勝利者在那咩滂湃、大口氣、……。自己係輸家幾落寞,唔論係疾病意外病毒冇金錢冇

金牌会员

愛人等等都係陰功淒涼。那些滂湃、大口氣、……的有錢人,若細感,都唔係咩都得到客觀既完美人生,因此要比較多多都有得比。其實做人係唔使以上,之但係有感。隻感係因受,因為我多係cdrom,所以網絡人就像冇奚落我,但係佢們所寫所言,就像halloween,佢們自我優良感至,冇佢們咁優良的,就像低等之唔係人那樣。我係寫得嚴重d。就係佢們認為佢們點點點做到,其他人如我因為咁咁咁所以做唔到。我咪感到,病毒幾好,佢可能都係以報應去選擇人,而唔係成就。或者成就都係有關報應時,但係陰功淒涼的唔應該中,因為中了更陰功淒涼。陰功淒涼的已經好明白咩和點係陰功淒涼。

金牌会员

我有疑問,但係論壇網絡應該冇人回答我,因此其他既唔答我,我唔知點算好。我又想那樣,但在這之前我想得到答案,但係因為問得太仔細,我覺得像以往一樣,佢們既唔清唔楚就係想tap。就係又要自己像白老鼠中蕉了之後在那唉……。
誰叫我有求、仲要求外……。病毒點會唔感到,若係痴了你,唔係求到冇用,而係根本求不得,邊度理得你咁多。本黎就係那樣既人性在工作,難道會因為病毒而對病人特別d咩,所以有病毒時,我相信佢們更感受到多樣既痛苦,包括受到人性既對待。
因此病毒係咪喚醒了好多,就係就像在那折磨醫療……。國國都言差唔多崩了,其實平時都崩下崩下的,就像人性都係喜放棄,唔係放棄

您需要登錄后才可以回帖 登錄 | 立即注册