请登录

登录后更精彩...

頭先拆咗封信俾人閙咗我一獲

金牌会员

我個職位係收信,有啲信件9唔搭8,又冇講明比邊個。寫住收件人係公司名
我咪拆鬼咗佢睇吓咩料

衰衝動。我都知會比人鬧,之前都比人鬧過幾次。

有時我都會偷雞拆,有啲係痴得唔實,易開,我開完扮冇嘢。

我唔係好奇心,我冇興趣想知咩嚟,我要做嘢。睇吓啲內容,再思考吓比邊個。

真係好煩,比人好嬲咁鬧我。

講真,封信,唔係情信唔係私人信又盛。

公司嘢嚟咋喎,只多啲數據,我又睇唔明。

我攞比我上司,我上司都會拆睇咩嚟

下次忍住手唔好拆。一拆就奶嘢

比人屌。

金牌会员

立亂拆人信又真係唔啱既

所以我真係超憎收到啲信個收件人寫到不明不白,個信封又冇答案,我研究咗好耐先拆

我做咗一年啦哩份工,再派錯信比人又比人投訴。
話做咗咁耐都唔知

金牌会员

其實一啲啲,有啲拆咗冇人鬧我,仲教我話,哩啲公司嘢嚟,拆都冇所謂。

但如果拆出嚟個內容,發現係比惡死小氣既高層。
我就仆街啦,我啱啱就奶咗嘢。

其實寫明比老世,老世都會靠秘書拆。老世自己唔會拆仲會過濾比佢睇。驚死炸彈咁。唔好咩ON9信都比老世睇,要過濾

金牌会员

其實拆完比人鬧奶咗嘢之後。

指住我嚟鬧,指住個信封,好明顯比我啦。

就發現封信比邊個係好簡單。至早唔拆

金牌会员

有一次,信封係寫住律師樓既信。

我戈陣又唔知比邊個部門。我拆開嚟睇

封律師信內容係,公司想告另一間公司,賠償金錢。

應該比老世。

我開完都嚇死,唔拆得,

好彩好易拆,拆咗再用膠水痴返佢

冇人睇得出。

做哩個位會知道好多秘密

想告哩間公司係反咗面鬧咗交,之前,戈間公司成日白撞話老世約咗佢,呃我。
但我問老世,老世話冇。叫佢走

反面哩單嘢連佢秘書助手都唔知,係幾個老世圍埋唔据。

全公司冇人知。

到我偷雞拆開律師信。我先知,我知哩個秘密之後,我醒目,之後哩間公司啲人揾佢,我都攔截

屌你,你唔同我講聲,我鬼知你唔妥佢咩,我點幫你攔截,ON99

金牌会员

頭先俾人照撚完肺

我屌你,我以後遇到不明來歷既信,我唔拆。。

然後又煩到我,逐個同事問,我頂。。真係啱,打死都唔好拆,唔關我事

真係會俾人屌,懶係機密咁。
其實我之前因為拆信比人照過一次,今次係重覆犯錯。

唔知點解忍唔住我真係唔係好奇咩內容,我係想交差,睇吓俾邊個。

其實我比人照過一次肺之後,之後遇到啲唔知比邊個既信我都照拆,只不過係偷雞拆
然後扮冇嘢痴返佢,知道比邊個

但今次67,唔小心撕爛咗

比人發現咗我拆咗

金牌会员

謝謝你的分享。
我d信唔見了一封,我都唔知今回等到冇。

其實唔知的,在黑板上寫幾多封「冇人認領」?過左1天後「冇人認領」就拆。
佢們邊個知道自己有信收,但仲未收到,就會去搵你,睇下有冇。
又或者留下資料。通常信封上冇人名都有寄信人既公司名,所以知既人咪會知封信係寄俾佢的。

呢d就像縱使你關心,你都唔能睇人地既野。就係人係自己對俾我睇,不然我都唔敢睇了。
當然可以的話,我都錯,睇到的話,會順便望下內容,不過我多係會告知我睇到的內容,問下。八。
那些會如15會自己對俾我睇、或者對照片我睇、或者有試過其中一個halloween整架手機對俾我用,我覺得感覺良好,就係佢們自願比較好。勉強真的冇謂,都係心甘情願比較好。

金牌会员

其實唔知的,在黑板上寫幾多封「冇人認領」?過左1天後「冇人認領」就拆。
佢們邊個知道自己有信收,但仲未收到,就會去搵你,睇下有冇。
又或者留下資料。通常信封上冇人名都有寄信人既公司名,所以知既人咪會知封信係寄俾佢的。

每間公司運作唔同。你咁做更加比人屌撚死。
擺封信出嚟等人認領。等比人照肺啦,話7我不負責任。

其實真係有少部份既信要拆出嚟睇內容先知比邊個,
不過係要高層拆,
唔輪到我哩啲低職位拆,一係拆咗扮唔知

我就係唔想成日問,所以有時會偷雞拆
費事佢地拆咗之後,又馬後炮話我咁簡單都唔知比邊個
但佢地都係拆咗睇咗內容先知,我真係笑撚咗。

金牌会员

以後痴得實戈啲又唔知戈啲LETTER,都係唔好拆。
問吓囉,係都等佢地嚟拆
比人發現67

您需要登錄后才可以回帖 登錄 | 立即注册